JADŁOSPIS 26.05.- 30.05.2025
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka drobiowa, pomidor, szczypiorek, herbata z sokiem z cytryny 1,3,6,7
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami na mięsie, pierogi z serem białym, słodka śmietanka, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka paluch z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, mleko 1,6,7
WTOREK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z duszoną cebulką, kawa mleczna 1,6,7
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza bulgur, pulpety w sosie, surówka z czerwonej kapusty, kompot 1,6,7,9,3
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, wafelek Grześki b/p, mleko 1,6,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, ser biały, rzodkiewka, kakao 1,3,6,7
OBIAD: Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie, placuszki drożdżowe z frużeliną wiśniową, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka angielka z masłem, ogórek małosolny, raczki z parówki, keczup, mleko 1,3,6
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka czerwona, kawa mleczna, 1,6,7
OBIAD: Krupnik z ryżu, ziemniaki, nuggetsy, surówka z młodej kapusty, kompot 1,4,6,7,9
PODWIECZOREK: Pizzerinki z szynką konserwową, sos pomidorowy mleko 1,6,7
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, ogórek zielony, kawa mleczna 1,6,7
OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami, makaron spaghetti z sosem bolońskim, kompot 1,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka angielka z masłem, makrela w pomidorach, mleko 1,6,7
CODZIENNIE OK. GODZ. 10.00 PODAWANE SĄ OWOCE/ WODA MINERALNA DOSTĘPNA JEST PRZEZ CAŁY DZIEŃ
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5.Orzeszki ziemne i arachidowe, pr.
pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. Pochodne,
8. Orzechy/migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. Pochodne,10. Nasiona sezamu i
pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE