Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 1 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
4 + 1 =
JADŁOSPIS 17.02.- 21.02.2025

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Kółeczka
z mlekiem,
pieczywo mieszane
z masłem, sałata,
polędwica sopocka,
pomidor,
szczypiorek, herbata
1,6,7,
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Zalewajka z
ziemniakami,
placki
ziemniaczane,
kompot
1,6,7,9
Bułka angielka z
masłem, ogórek
kiszony,
kiełbaska w
plasterkach z
duszoną
cebulką,
mleko
1,3,6,7
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
twarożek ze
szczypiorkiem,
kawa mleczna
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Krupnik z ryżem
na mięsie,
ziemniaki,
wątróbka drobiowa
duszona,
marchewka z
chrzanem,
kompot
1,6,7,9
Chałka z
masłem, miód,
dżem
truskawkowy,
herbatka
owocowa
1,6,7,
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane
z masłem,
kiełbasa szynkowa,
papryka czerwona,
kawa mleczna
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa jarzynowa z
ziemniakami na
mięsie, naleśniki z
serem białym ,mus
truskawkowy,
kompot
1,3,6,7,9
Bułka zwykła z
masłem,
makrela w
pomidorach,
mleko
1,6,7,3
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
pasta jajeczna ze
szczypiorkiem,
kawa mleczna,
herbata
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa fasolowa z
ziemniakami na
mięsie, makaron
muszle,
filet z kurczaka w
sosie napoli,
ogórek kiszony,
kompot
1,3,6,7,9
Gofry
z bitą śmietaną
i owocami,
mleko
1,6,7
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, pomidor,
parówka na gorąco,
keczup,
kawa mleczna,
herbata
1,3,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa ogórkowa z
ziemniakami na
mięsie, kopytka,
gulasz wieprzowy,
surówka z
czerwonej kapusty,kompot
1,3,6,7,9
Kisiel owocowy,
ciasteczka
kruche,
mleko,
1,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
powrót