JADŁOSPIS 17.02.- 21.02.2025
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
DZIEŃ | ŚNIADANIE | DRUGIE ŚNIADANIE | O B I A D | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|---|
P O N I E D Z I A Ł E K | Kółeczka z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, herbata 1,6,7, | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zalewajka z ziemniakami, placki ziemniaczane, kompot 1,6,7,9 | Bułka angielka z masłem, ogórek kiszony, kiełbaska w plasterkach z duszoną cebulką, mleko 1,3,6,7 |
W T O R E K | Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa mleczna 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Krupnik z ryżem na mięsie, ziemniaki, wątróbka drobiowa duszona, marchewka z chrzanem, kompot 1,6,7,9 | Chałka z masłem, miód, dżem truskawkowy, herbatka owocowa 1,6,7, |
Ś R O D A | Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka czerwona, kawa mleczna 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa jarzynowa z ziemniakami na mięsie, naleśniki z serem białym ,mus truskawkowy, kompot 1,3,6,7,9 | Bułka zwykła z masłem, makrela w pomidorach, mleko 1,6,7,3 |
C Z W A R T E K | Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie, makaron muszle, filet z kurczaka w sosie napoli, ogórek kiszony, kompot 1,3,6,7,9 | Gofry z bitą śmietaną i owocami, mleko 1,6,7 |
P I Ą T E K | Pieczywo mieszane z masłem, pomidor, parówka na gorąco, keczup, kawa mleczna, herbata 1,3,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie, kopytka, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty,kompot 1,3,6,7,9 | Kisiel owocowy, ciasteczka kruche, mleko, 1,6,7 |
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE