Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
7 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
7 + 6 =
JADŁOSPIS 24.06.- 28.06.2024

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Mix kukurydziany
z mlekiem,
pieczywo mieszane
z masłem, sałata,
polędwica sopocka,
pomidor, szczypiorek,
herbata
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zalewajka na kiełbasce,
pampuchy,
polewa jagodowa,
kompot
1,3,6,7,9
Bułka zwykła z masłem,
makrela w pomidorach,
mleko,
herbatka owocowa
1,6,7
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, jajecznica z
duszoną cebulką,
kawa mleczna,
herbata
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa pomidorowa z ryżem na
mięsie, ziemniaki młode z
koperkiem,
kotlet mielony, mizeria,
kompot
1,3,6,7,9
Kisiel owocowy, ciasteczka
kruche,
mleko,
herbatka owocowa 1,6,7,,
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane
z masłem, ser żółty,
keczup,
kakao,
herbata
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa jarzynowa z ziemniakami na
mięsie, makaron kolorowy
z serem białym,
mus owocowy,
kompot
1,3,6,7,9
Bułka angielka z masłem,
sucha krakowska, ogórek
zielony, rzodkiewka,
mleko,
herbata 1,6,7
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
wędlina drobiowa,
pomidor, ogórek,
kawa mleczna,
herbata
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Krupnik z ziemniakami na mięsie,
pyzy z mięsem
i kapustą kiszoną,
kompot
1,3,6,7,9
Chałka z masłem,
dżem truskawkowy,
mleko,
herbata
1,6,7
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
twarożek ze
szczypiorkiem,
kawa mleczna,
herbata
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa fasolowa z ziemniakami na
mięsie, makaron muszelki,
filet z kurczaka w sosie napoli,
ogórek kiszony
kompot
1,3,6,7
Naleśniki z masłem
orzechowym i bananem,
mleko,
herbata owocowa 1,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE