JADŁOSPIS 09.06.- 13.06.2025
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka drobiowa, pomidor, szczypiorek, herbata z sokiem z cytryny 1,3,6,7
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami na mięsie, ołatki z jabłkami, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Tosty z szynką konserwową i serem żółtym, mleko 1,6,7
WTOREK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa mleczna 1,6,7
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie, kasza gryczana, pulpety w sosie, surówka z młodej kapusty, kompot 1,6,7,9,3
PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z owocami, sok jabłkowy, mleko 1,6,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka czerwona, ogórek zielony, kawa mleczna 1,3,6,7
OBIAD: Zalewajka z ziemniakami na kiełbasce, knedle z truskawkami i słodką śmietanką, kompot 1,3,6,7,9,4
PODWIECZOREK: Bułka angielka z masłem, mielonka, ogórek małosolny, mleko 1,3,6
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, pomidor, parówka na gorąco, keczup, mleko 1,6,7
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, kompot 1,6,7,9
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, ciasteczka, mleko 1,6,7
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z duszoną cebulką, kawa mleczna 1,6,7
OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami na mięsie,makaron razowy, sos boloński z mięsem mielonym, ogórek małosolny, kompot 1,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka zwykła z masłem, makrela w pomidorach, mleko 1,6,7,4
CODZIENNIE OK. GODZ. 10.00 PODAWANE SĄ OWOCE/ WODA MINERALNA DOSTĘPNA JEST PRZEZ CAŁY DZIEŃ
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5.Orzeszki ziemne i arachidowe, pr.
pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. Pochodne,
8. Orzechy/migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. Pochodne,10. Nasiona sezamu i
pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE