Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 7 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 7 =
JADŁOSPIS  18.07.—22.07.2022r.
 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, pomidor, herbata,
Owoce 1,6,7
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na mięsie,
pampuchy z polewą jagodową, kompot 1,3,6,7,9,
 
Bułka zwykła z pastą ze słonecznika i suszonych pomidorów, ogórek kiszony, mleko,
Herbata 1,6,7
 
 
W
T
O
R
E
K

Pieczywo mieszane z masłem,
Ser żółty, ogórek zielony, kawa mleczna,
herbata, owoce 1,6,7

 
Barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie, kasza pęczak, gulasz wieprzowy,
Marchewka z jabłkiem, kompot 1,6,7,9
 


Kisiel owocowy, ciasteczka domowe,
mleko, herbata 1,6,7


 
 
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane z masłem,
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa mleczna,
herbata, owoce 1,3,6,7


Zupa jarzynowa z ziemniakami na mięsie, naleśniki z serem białym i polewą truskawkową,
Kompot 1,3,6,7,9
 
Bułka angielka z masłem, tuńczyk w pomidorach, mleko,
Herbata 1,4,6,7
 
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane z masłem,
ser biały, rzodkiewka,
kakao, herbata,
owoce 1,6,7,9
Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, pierogi z mięsem
i kapustą kiszoną,
kompot 1,3,6,7,9


Chałka z masłem
i miodem,
mleko,
herbata 1,6,7

 
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane z masłem,
Szynka wiejska, papryka czerwona, kawa mleczna, herbata, owoce 1,6,7
Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany,
mizeria, kompot 1,3,6,7,9
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką,
mleko,
herbata 1,3,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE