Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 3 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 3 =
JADŁOSPIS  05.12.—09.12.2022r.

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Kółeczka miodowe z
mlekiem, pieczywo
mieszane, masło, sałata,
szynka drobiowa,
pomidor, szczypiorek,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa grochowa z ziemniakami na
mięsie, makaron razowy,
ser biały,
polewa owocowa,
kompot 1,6,7,9
Bułka angielka, jajko
gotowane,
rzodkiewka, mleko,
herbata 1,3,6,7
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane z
masłem, pasta jajeczna
ze szczypiorkiem, natką
pietruszki, kawa mleczna,
herbata 1,3,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa pomidorowa z makaronem na
mięsie, kluski śląskie, gulasz z
indyka, marchewka z chrzanem,
kompot 1,3,6,7,9
Ciepłe lody z kolorową
posypką,
sok owocowy 1,6,7
 
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane z
masłem,
Pomidor, parówka na
gorąco, keczup, kawa
mleczna, herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa ogórkowa z ziemniakami
na mięsie, pampuchy z sosem
jagodowym,
kompot 1,3,6,7,9
Tosty z szynką
konserwową i serem
żółtym, mleko,
Herbata 1,6,7
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, ser biały,
dżem truskawkowy,
kakao,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Zalewajka z kiełbaską i
ziemniakami, makaron muszle, sos
boloński z mięsem mielonym,
surówka z trzech ogórków,
Kompot 1,6,7,9
Budyń śmietankowy
z sokiem malinowym,
herbatka owocowa 1,6,7
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane z
masłem, ser żółty, sos
pomidorowy, mleko,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Krupnik z kaszy jęczmiennej,
ziemniaki, paluszki rybne, surówka
z kapusty kiszonej,
Kompot 1,6,7,9
Pączki z marmoladą,
mleko,
Herbatka 1,3,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE