Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 9 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 9 =
JADŁOSPIS  12.07.—16.07.2021r.
 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska szynkowa, pomidor, szczypiorek,
herbata,
owoce 1,6,7
 
Krupnik z ryżu na mięsie, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, surówka z marchewki, kompot1,3,6,7,9


 
 

Chałka z masłem i dżemem, mleko,
herbata  1,6,7
 



 
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata 1,6,7
 



Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie, makaron spaghetti z sosem bolońskim,
ogórek kiszony, kompot 1,6,7,9


 
Budyń, ciasteczko kruche, herbatka owocowa 1,6,7
 
 
Ś
R
O
D
A


Pieczywo mieszane z masłem, polędwic sopocka, papryka czerwona, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata,
Owoce 1,6,7




 

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie, makaron z serem białym i polewą owocową,
Kompot 1,6,7,9 




 
Bułka angielka, masło, ser żółty, rzodkiewka, mleko, herbata 1,3,6,7
 
C
Z
W
A
R
T
E
K

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek, szczypiorku, natki pietruszki, kawa mleczna, herbata 1,6,7
 


Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie, kasza pęczak, gulasz z indyka w sosie,
mizeria,
kompot 1,6,7,9
 
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane, herbatka owocowa 1,6,7
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane z masłem, pomidor, kiełbaska smażona z cebulką, kawa mleczna, herbata, owoce 1,6,7  
Zalewajka z ziemniakami, placki ziemniaczane,
Kompot 1,3,6,7,9
 
Bułka zwykła z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, mleko, herbata 1,3,6,7

    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE