JADŁOSPIS 19.05.- 23.05.2025
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Mix kukurydziany z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, herbata z sokiem z cytryny 1,3,6,7
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie, naleśniki z serem białym, mus truskawkowy, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Tosty z szynką konserwową i serem żółtym, keczup, mleko 1,6,7
WTOREK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka,szczypiorek, kawa mleczna 1,6,7
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na mięsie, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane, kompot 1,6,7,9,3
PODWIECZOREK: Rogaliki krucho-drożdżowe z marmoladą wieloowocową, sok jabłkowy, mleko 1,6,7,9,4
ŚRODA
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, pasta kiełbaski, kawa mleczna 1,3,6,7
OBIAD: Zalewajka z ziemniakami, pampuchy z polewą jagodową, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka angielka z masłem, pasztet z indyka, ogórek małosolny, mleko 1,3,6
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, twarożek waniliowy, kakao 1,6,7
OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty pekińskiej, kompot 1,4,6,7,9
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, ciasteczka kruche, mleko 1,6,7
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa mleczna 1,6,7
OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami na mięsie, filet z kurczaka w sosie napoli, ogórek małosolny, kompot 1,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka angielka z masłem, ser żółty, keczup, mleko 1,6,7
CODZIENNIE OK. GODZ. 10.00 PODAWANE SĄ OWOCE/ WODA MINERALNA DOSTĘPNA JEST PRZEZ CAŁY DZIEŃ
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5.Orzeszki ziemne i arachidowe, pr.
pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. Pochodne,
8. Orzechy/migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. Pochodne,10. Nasiona sezamu i
pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE