Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
2 + 2 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
2 + 2 =
JADŁOSPIS 22.04.- 26.04.2024

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Kulki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo
mieszane z masłem, sałata,
polędwica sopocka,
pomidor, szczypiorek,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie,
placki ziemniaczane,
kompot 1,3,6,7,9
Chałka z masłem,
dżem truskawkowy,
mleko,
herbatka owocowa 1,6,7
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, ser żółty,
ogórek zielony,
kakao,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Krupnik z ryżu na mięsie,
ziemniaki, filet z kurczaka,
surówka z kapusty pekińskiej.
kompot 1,3,6,7,9
Gofry z bitą śmietaną
i galaretką owocową,
mleko,
herbata 1,6,7
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane
z masłem, szynka drobiowa,
ogórek zielony, rzodkiewka,
kawa mleczna,
herbata 1,3,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa grochowa z ziemniakami
na mięsie, kopytka leniwe
z bułką tartą i cukrem,
kompot 1,3,6,7,9
Bułka angielka z masłem,
makrela w pomidorach,
mleko,
herbata 1,6,7
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, pasta z jajek,
szczypiorku, natki pietruszki,kawa
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy,
surówka z trzech ogórków,
kompot 1,3,6,7,9
Kisiel owocowy,
ciasteczka sówki,
mleko,
herbatka owocowa 1,3,6
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, ser biały,
konfitura owocowa,
kawa mleczna,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zalewajka z ziemniakami
na kiełbasce, pierogi z mięsem,
surówka z czerwonej kapusty,
kompot 1,6,7,9,
Tosty z szynką konserwową
i serem żółtym,
sos pomidorowy,
mleko,
herbata 1,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE