JADŁOSPIS 22.04.- 26.04.2024
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
DZIEŃ | ŚNIADANIE | DRUGIE ŚNIADANIE | O B I A D | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|---|
P O N I E D Z I A Ł E K | Kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie, placki ziemniaczane, kompot 1,3,6,7,9 | Chałka z masłem, dżem truskawkowy, mleko, herbatka owocowa 1,6,7 |
W T O R E K | Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek zielony, kakao, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Krupnik z ryżu na mięsie, ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej. kompot 1,3,6,7,9 | Gofry z bitą śmietaną i galaretką owocową, mleko, herbata 1,6,7 |
Ś R O D A | Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka, kawa mleczna, herbata 1,3,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa grochowa z ziemniakami na mięsie, kopytka leniwe z bułką tartą i cukrem, kompot 1,3,6,7,9 | Bułka angielka z masłem, makrela w pomidorach, mleko, herbata 1,6,7 |
C Z W A R T E K | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek, szczypiorku, natki pietruszki,kawa | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z trzech ogórków, kompot 1,3,6,7,9 | Kisiel owocowy, ciasteczka sówki, mleko, herbatka owocowa 1,3,6 |
P I Ą T E K | Pieczywo mieszane z masłem, ser biały, konfitura owocowa, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zalewajka z ziemniakami na kiełbasce, pierogi z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot 1,6,7,9, | Tosty z szynką konserwową i serem żółtym, sos pomidorowy, mleko, herbata 1,6,7 |
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE