JADŁOSPIS 13.05.- 17.05.2024
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
DZIEŃ | ŚNIADANIE | DRUGIE ŚNIADANIE | O B I A D | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|---|
P O N I E D Z I A Ł E K | Kółeczka miodowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kiełbaska szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zalewajka z ziemniakami na kiełbasce, placki ziemniaczane, kompot 1,3,6,7,9 | Bułka angielka z masłem, tuńczyk w pomidorach, mleko, herbatka owocowa 1,6,7,4 |
W T O R E K | Pieczywo mieszane z masłem, ser biały, rzodkiewka, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z jabłkiem, kompot 1,3,6,7,9 | Kisiel, wafle ryżowe, mleko, herbata 1,6,7 |
Ś R O D A | Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa buraczana z ziemniakami na mięsie, kopytka leniwe ze zrumienioną bułką tartą i cukrem, kompot 1,3,6,7,9 | Tosty z szynką konserwową i serem żółtym, sos pomidorowy, mleko, herbata 1,6,7 |
C Z W A R T E K | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek, szczypiorku, natki pietruszki,kawa | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie, kasza gryczana, gulasz z indyka, surówka z młodej kapusty, kompot 1,3,6,7,9 | Ciasto kakaowe z jabłkami, mleko, sok jabłkowy naturalny 1,3,6 |
P I Ą T E K | Pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, papryka czerwona, szczypiorek, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie, makaron spaghetti , sos boloński z mięsem mielonym, ogórek kiszony, kompot 1,3,4,6,7,9 | Chałka z masłem, konfitura malinowa, mleko, herbata owocowa 1,6,7 |
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE