JADŁOSPIS 18.07.—22.07.2022r.
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
DZIEŃ | ŚNIADANIE | O B I A D | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
P O N I E D Z I A Ł E K | Kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, pomidor, herbata, Owoce 1,6,7 | Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na mięsie, pampuchy z polewą jagodową, kompot 1,3,6,7,9, | Bułka zwykła z pastą ze słonecznika i suszonych pomidorów, ogórek kiszony, mleko, Herbata 1,6,7 |
W T O R E K | Pieczywo mieszane z masłem, Ser żółty, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata, owoce 1,6,7 | Barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie, kasza pęczak, gulasz wieprzowy, Marchewka z jabłkiem, kompot 1,6,7,9 | Kisiel owocowy, ciasteczka domowe, mleko, herbata 1,6,7 |
Ś R O D A | Pieczywo mieszane z masłem, Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, owoce 1,3,6,7 | Zupa jarzynowa z ziemniakami na mięsie, naleśniki z serem białym i polewą truskawkową, Kompot 1,3,6,7,9 | Bułka angielka z masłem, tuńczyk w pomidorach, mleko, Herbata 1,4,6,7 |
C Z W A R T E K | Pieczywo mieszane z masłem, ser biały, rzodkiewka, kakao, herbata, owoce 1,6,7,9 | Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, pierogi z mięsem i kapustą kiszoną, kompot 1,3,6,7,9 | Chałka z masłem i miodem, mleko, herbata 1,6,7 |
P I Ą T E K | Pieczywo mieszane z masłem, Szynka wiejska, papryka czerwona, kawa mleczna, herbata, owoce 1,6,7 | Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, mizeria, kompot 1,3,6,7,9 | Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, mleko, herbata 1,3,6,7 |
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE