Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 2 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
6 + 2 =
JADŁOSPIS 13.05.- 17.05.2024

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Kółeczka miodowe
z mlekiem,
pieczywo mieszane
z masłem, sałata, kiełbaska
szynkowa, pomidor,
szczypiorek,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zalewajka
z ziemniakami na kiełbasce,
placki ziemniaczane,
kompot 1,3,6,7,9
Bułka angielka z
masłem, tuńczyk w
pomidorach,
mleko,
herbatka owocowa 1,6,7,4
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, ser biały,
rzodkiewka,
kawa mleczna,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Rosół z makaronem, ziemniaki,
kotlet mielony,
marchewka z jabłkiem,
kompot 1,3,6,7,9
Kisiel,
wafle ryżowe,
mleko,
herbata 1,6,7
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane
z masłem,
szynka wiejska,
ogórek zielony,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa buraczana z ziemniakami na
mięsie, kopytka leniwe
ze zrumienioną bułką tartą i cukrem, kompot 1,3,6,7,9
Tosty z szynką
konserwową i serem
żółtym, sos pomidorowy,
mleko, herbata 1,6,7
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, pasta z jajek,
szczypiorku, natki pietruszki,kawa
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa ogórkowa z ziemniakami na
mięsie, kasza gryczana,
gulasz z indyka,
surówka z młodej kapusty,
kompot 1,3,6,7,9
Ciasto kakaowe
z jabłkami,
mleko,
sok jabłkowy naturalny 1,3,6
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, krakowska sucha,
papryka czerwona,
szczypiorek,
kawa mleczna,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa fasolowa z ziemniakami na
mięsie, makaron spaghetti ,
sos boloński z mięsem mielonym,
ogórek kiszony,
kompot 1,3,4,6,7,9
Chałka z masłem,
konfitura malinowa,
mleko,
herbata owocowa 1,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE