Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
3 + 6 =
JADŁOSPIS 03.02.- 07.02.2025

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Płatki kukurydziane
z mlekiem,
pieczywo mieszane
z masłem, sałata,
kiełbaska szynkowa,
pomidor,
szczypiorek, herbata
1,6,7,
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Krupnik z ryżu na
mięsie, ziemniaki,
pulpety wieprzowe
w sosie,
marchewka z
chrzanem,
kompot
1,6,7,9
Chałka
drożdżowa
z masłem, miód,
dżem
truskawkowy,
mleko
1,3,6,7
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, ser żółty,
rzodkiewka,
kakao
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa jarzynowa z
ziemniakami na
mięsie, kopytka
leniwe
z bułką tartą i
cukrem,
kompot
1,6,7,9
Bułka zwykła
z masłem,
ogórek kiszony,
raczki z parówki,
keczup,
herbatka
owocowa
1,6,7,
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane
z masłem,
pasta z jajek ze
szczypiorkiem, natką
pietruszki,
kawa mleczna
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa ogórkowa
z ziemniakami na
mięsie, kasza
bulgur,
gulasz z indyka,
surówka z białej
kapusty,
kompot
1,3,6,7,9
Rogaliki krucho-
drożdżowe z
marmoladą,
sok jabłkowy,
mleko
1,6,7,3
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
szynka, pomidor,
ogórek zielony,
herbata
1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa fasolowa
z ziemniakami na
mięsie, pampuchy,
polewa jagodowa,
kompot
1,3,6,7,9
Bułka angielka
z masłem,
makrela w
pomidorach
mleko
1,6,7
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
twarożek waniliowy,
kakao,
herbata
1,3,6,7
Owoce
całodzienne,
woda
mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa pomidorowa
z ryżem na mięsie,
ziemniaki, filet z
kurczaka
panierowany,
buraczki
zasmażane,
kompot
1,3,6,7,9
Kisiel owocowy,
ciasteczka
kruche,
mleko
1,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE