Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 8 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 8 =
JADŁOSPIS  21.06.—25.06.2021r.
 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Płatki kukurydziane  z mlekiem, pieczywo mieszane, masło, , kiełbasa szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata,
 owoce 1,6


Zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie, makaron kolorowy, truskawki ze śmietaną,
Kompot 1,3,6,7,9


 


Bułka angielka z masłem, jajko gotowane, rzodkiewka, mleko,
Herbata 1,3,6,7


 
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,  herbata, owoce 1,6,7

 



Kasza manna na rosole,
młode ziemniaki, gulasz z indyka, surówka
z trzech ogórków,
kompot 1,6,7,9


 
Sałatka owocowa w miseczce waflowej,
bita śmietana, herbatka owocowa 1,6,7
 
Ś
R
O
D
A

Pieczywo mieszane z masłem, pomidor, szczypiorkiem, parówka na gorąco, kawa mleczna, herbata,
Owoce 1,6,7
 




Kapuśniak z młodej kapusty,
 naleśniki z serem i musem z truskawek,
Kompot 1,3,6,7,9




 

Bułka paluch, serek topiony, papryka czerwona, mleko, herbatka 1,6,7
 
 
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane z masłem, ser biały z dżemem, kakao, herbata,
Owoce 1,6,7
 



Zupa ogórkowa z ryżem,
ziemniaki młode z koperkiem,
kotlet mielony,
mix sałat, kompot 1,3,6,7,9


 
Budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane,
 herbatka 1,6,7
 
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane z masłem, sałata,  polędwica sopocka, pomidor, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata,
 Owoce 1,6,7
Zupa grochowa z zacierkami na mięsie, ziemniaki z koperkiem,
filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, kompot 1,4,6,7,9
Racuchy,
 mleko,
sok owocowy 1,3,6,7

    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE