JADŁOSPIS 03.02.- 07.02.2025
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
DZIEŃ | ŚNIADANIE | DRUGIE ŚNIADANIE | O B I A D | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|---|
P O N I E D Z I A Ł E K | Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kiełbaska szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata 1,6,7, | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Krupnik z ryżu na mięsie, ziemniaki, pulpety wieprzowe w sosie, marchewka z chrzanem, kompot 1,6,7,9 | Chałka drożdżowa z masłem, miód, dżem truskawkowy, mleko 1,3,6,7 |
W T O R E K | Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, kakao 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa jarzynowa z ziemniakami na mięsie, kopytka leniwe z bułką tartą i cukrem, kompot 1,6,7,9 | Bułka zwykła z masłem, ogórek kiszony, raczki z parówki, keczup, herbatka owocowa 1,6,7, |
Ś R O D A | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek ze szczypiorkiem, natką pietruszki, kawa mleczna 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie, kasza bulgur, gulasz z indyka, surówka z białej kapusty, kompot 1,3,6,7,9 | Rogaliki krucho- drożdżowe z marmoladą, sok jabłkowy, mleko 1,6,7,3 |
C Z W A R T E K | Pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, ogórek zielony, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie, pampuchy, polewa jagodowa, kompot 1,3,6,7,9 | Bułka angielka z masłem, makrela w pomidorach mleko 1,6,7 |
P I Ą T E K | Pieczywo mieszane z masłem, twarożek waniliowy, kakao, herbata 1,3,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, buraczki zasmażane, kompot 1,3,6,7,9 | Kisiel owocowy, ciasteczka kruche, mleko 1,6,7 |
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE