JADŁOSPIS 14.04.- 18.04.2025
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kiełbaska szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata 1,6,7
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie, ołatki z jabłkami, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Pizzerinki z szynką konserwową, serem żółtym, kukurydzą konserwową, mleko 1,6,7
WTOREK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z duszoną cebulką, kawa mleczna 1,6,7
OBIAD: Krupnik z ryżu na mięsie, ziemiaki, kotlet mielony, fasolka szparagowa, kompot 1,6,7,9
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z kruszonką, kakao, 1,3,6,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, pomidor, parówka na gorąco, keczup, kawa mleczna 1,3,6,7
OBIAD: Zupa buraczana z ziemniakami na mięsie, naleśniki z serem białym, mus truskawkowy, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka zwykła, serek topiony z ziołami, rzodkiewka, mleko 1,3,6
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, kawa mleczna 1,3,6,7
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami na mięsie, kasza pęczak, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, ciasteczka, mleko 1,6,7
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy, kakao 1,6,7
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, kompot 1,3,6,7,9
PODWIECZOREK: Bułka angielka z masłem, ser żółty, keczup, mleko 1,6,7
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5.Orzeszki ziemne i arachidowe, pr.
pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. Pochodne,
8. Orzechy/migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. Pochodne,10. Nasiona sezamu i
pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE